Cart

zaterdag 31 maart 2018

LEK Invitatietoernooi 2018

Op Paaszaterdagavond (31 maart 2018) zijn de finales van ons eerste LEK invitatietoernooi gespeeld.
Het was een afsluitende avond van een mooi toernooi. Ondanks het relatief kleine deelnemersveld, waren er mooie wedstrijden gespeeld in de poulefase. Dat beloofde al veel voor deze finaleavond.
De Dames A begonnen hun finale om 19.00 uur. Het was een kwalitatief goede wedstrijd, waarbij Lia en Jolanda sterk voor de dag kwamen. De druk van Jolanda met haar sterke slagen van achteruit op het spel van Marijke en Danny, was regelmatig zo groot dat Lia aan het net hiervan kon profiteren.
De eerste set werd gewonnen door Lia en Jolanda met het dwingende spel met 6-1.
In de tweede set werd er onder een gestage regenval verder gestreden. Marijke en Danny kwamen iets beter in de partij maar een overwinning zat er niet meer in. 6-3.
De tweede partij was ondertussen al begonnen op baan 2.
Dit was geen heuse finale door omstandigheden. Johan en Hans waren weliswaar glorieus winnaar van de poule. Helaas kon de tweede geplaatste niet spelen (Wil en Bram).
Mede doordat Johan en Hans zo goed gepresteerd hadden in de Heren B werd hun een wedstrijd geboden tegen de derde in de poule van de Heren A. Deze mogelijkheid werd door zowel Johan en Hans als door Erik en Marcel enthousiast opgepakt. Het werd een prachtige wedstrijd, die na veel strijd gewonnen werd door Erik en Marcel met 6-1 en 6-3.
In de Heren A finale werd het een echte strijd tussen Huub en Jack tegen Frans en Sjra. In de poulewedstrijd was deze wedstrijd redelijk eenvoudig gewonnen door Frans en Sjra. Maar het was duidelijk dat Huub en Jack toen niet hun beste wedstrijd speelden.
In de eerste set kwam Frans en Sjra op een 2-0 voorsprong. Dit kon niet uitgebouwd worden en ondanks mogelijkheden naar 3-1 werd het 2-2. Frans verloor zijn opslag en de anderen niet en werd het 3-5. Met name Huub excelleerde met zéér strakke backhands op de achterlijn. Maar door geconcentreerd spel en scherpe volleys halfveld van Sjra wist Frans en Sjra game voor game terug te komen. Uiteindelijk werd de eerste set alsnog gewonnen door Frans en Sjra met 7-5.
De tweede set begon ook spannend. Bij de stand van 2-1 werd de service van Jack gebroken en leek de grootste weerstand gebroken.
Na nog degelijk en geconcentreerd spel werd de tweede set met 6-2 gewonnen.
Hiermee waren de wedstrijden tot een goed eind gekomen.
Tijdens een gezellig samenzijn in de Leveroyse kantine onder het genot van een hapje en een drankje werden de prijzen uitgereikt door Wil.
Hiermee was het toernooi beëindigd. Een mooi toernooi met net voldoende deelnemers om door te laten gaan. Maar voor het volgend jaar zou het mooi zijn als er toch nog wat meer deelnemers zouden zijn. Het was nog lang gezellig in de kantine. Kortom een geslaagd toernooi.
Frans

Klik hier voor de uitslagen

zaterdag 31 maart 2018