Cart

zondag 18 juni 2017

LEK gemengd dubbel 2017

Op zaterdagavond (17 juni 2017) op een erg warme avond, werden de finale wedstrijden van het LEK gespeeld. Onder het genot van een heerlijk hapje verzorgd door Marijke en Annemiek konden de speelsters en spelers, maar ook het publiek genieten van het tennis. Vanaf 18.00 uur werd er begonnen met de halve finales. Winnie en Peter hadden een walk over i.v.m. een blessure van de tegenstanders. Maar in de B-categorie moest de andere halve finale nog gespeeld worden.

Halve finale B
Rini en Gus moesten als enig Leveroys koppel, het opnemen in deze halve finale tegen het gevaarlijke duo Jacqueline en Jamie. De eerste set ging aanvankelijk gelijk op, maar de laatste twee games werden gewonnen door Rini en Gus. In de tweede set nam ieder koppel om de beurt een game voorsprong maar echt een definitief verschil maken leek niet mogelijk. De onvermijdelijke tiebreak bracht na veel spanning de set naar Jacqueline en Jamie. De derde set ging aanvankelijk ook weer gelijk op maar Jacqueline en Jamie hadden een opening gevonden om het spel van Rini en Gus te ontregelen. Uiteindelijk won Jacqueline en Jamie met 6-3. Helaas geen Leveroys duo in de finale van de B-categorie. Wel een compliment voor het spel van Rini en Gus. Met een opvallende speelstijl hebben zij een goed toernooi gespeeld.

Halve finale A
In de A werden wel beide halve finales gespeeld. Jose en Hans namen het op tegen Anita en Erik. Dit Ellse onderonsje werd een ware strijd. Erik en Anita braken onmiddellijk de service van Hans en tot halverwege de set bleef dit verschil in de stand zichtbaar. Pas in het laatste deel van de set maakten Jose en Hans hun favorietenrol waar en brachten de set binnen met 7-5. De tweede set werd ook gewonnen en nu met 6-3 ondanks sterk tegenspel van hun dorpsgenoten. Marijke en Frans moesten het als enige koppel van Leveroy in de A, opnemen tegen Fien en Ron, een echt Kelpen-Olers duo. Marijke en Frans gingen sterk van start en overrompelde hun tegenstanders enigszins. De set werd gewonnen met 6-2. Ook in de tweede set kwam het Leveroyse duo voor. Maar in plaats van 5-1 te maken werd er wat geblunderd en werd het 4-2. Hierna kwam Fien en Ron zelfs terug tot een 5-4 voorsprong. Gelukkig werd er door Marijke en Frans toch nog op tijd orde op zaken gesteld en werd de set met 7-5 binnen gehaald. 


B-finale
Jacqueline en Jamie speelden de finale tegen Winnie en Peter. In een goed gespeelde finale werd langzaam toch een klein verschil duidelijk. Jacqueline en Jamie wonnen met 6-3 7-5.

A-finale
Marijke en Frans namen het op tegen José en Hans. Het Leveroyse duo mocht beginnen met serveren en begon bijna foutloos. Met veel druk stond het na vijf games spelen 5-0. Hierna kwam José en Hans terug tot 6-3. De tweede set werd ook door Leveroy gedomineerd. Dit betekende goed spel van Ell maar Marijke en Frans speelden hun beste wedstrijd. En ook de tweede set werd gewonnen. 6-1.

Hiermee kwam een einde aan een mooie tennisavond. Alhoewel een einde? Er werd nog een goed glas gedronken op de overwinningen die gevierd moesten worden. Onze voorzitter Johan reikte met flair de welverdiende prijzen uit. Hierna werd er nog lang nagepraat over het spel, de gemaakte fouten, de gemaakte mooie punten, de lijnballen, de heerlijke hapjes, de paprika chips, de goede organisatie en de geweldige deelnemers. Het was weer een prachtig toernooi met Kelpen-Oler, Ell en Leveroy!

zondag 18 juni 2017