VJ 2018 0704TC Rulec – TV Leveroy 
Zaterdag 14 april 2018 
Kim – Loes - Frank – Math - Ruud 

Na een goede eerste week, hadden we een zwaardere tegenstander voor de boeg, zo leek het. Tc Rulec had de eerste week met 5-0 gewonnen, dus dat werd een pittige tegenstander. We begonnen al om 10.00 uur. Omdat Frank en Ruud later waren, werd gestart met de DE en de GD. Kim speelde na eerst tot 3-3 gelijk op te gaan in de strijd, haar tegenstander van de baan met 6-3 6-1.


Ook de GD was geen gelijke strijd en werd met 6-0 6-0 gewonnen door Loes en Math. Het was dus al vroeg 2-0 in ons voordeel. De DD werd voor de lunch nog gespeeld en ook hier gingen Loes en Kim met een rotvaart doorheen. 3-0 voorsprong bij aanvang van de lunch. De lunch was prima verzorgd met luxebroodjes en allerlei dingen om er een gezonde lunch van te maken. Heerlijk bij het mooie weer om op het terras van te genieten.
Na de lunch speelde Ruud als invaller, zijn eerste HE in een competitie. Dit omdat Frank niet geheel fit was en Math sowieso niet kan enkelen. Ruud heeft zich met hand en tand verdedigd EN soms met supermooie slagen en rally’s zijn huid zo duur mogelijk verkocht. Dit mocht echter niet baten. De beste speler van Heytse als tegenstander hebbende, kon Ruud dit nooit winnen. MAAR ik hoop dat Ruud evengoed plezier aan de deelname heeft beleeft. EN BEDANKT dat je ons uit de brand hebt geholpen! 3-1 de stand voor aanvang van de HD.
Frank en Math hadden het zwaar in het begin. Niks liep vanzelf. Alles moest met wilskracht gebeuren. Net op tijd werd de eerste set met 7-5 gewonnen. Frank en Math besloten dat Frank op rechts ging staan en Math op links, in de 2e set. Dit wierp zijn vruchten af. Het spel begon te lopen en de punten gingen stukken eenvoudiger. De 2e set werd al snel met 6-0 gewonnen. De winst met 4-1 was een feit. PERFECT!!
De wedstrijd van speeldag 3 hebben we reeds gespeeld. Ook deze wedstrijd hebben we weten te winnen, weliswaar met 3-2 maar toch. Hierdoor zijn we nog ongeslagen. Onze volgende wedstrijd is op 5 mei tegen Lichtenberg. Hier komen we een team tegen wat zijn eerste 2 wedstrijden met 5-0 heeft gewonnen en speler tot zelfs rating 3-4 in het team hebben. Hoe dat kan?? Maar we gaan strijden tot we erbij neer vallen op 5 mei. Wie weet wat voor wonder er kan gebeuren. Wie tijd heeft is welkom, in Weert bij TC Lichtenberg vanaf 13.00 uur om ons te steunen, willen we in de race blijven voor het kampioenschap!!
Groetjes van ons hele team. 
Math

 

T.V. Leveroy - Boshoven
Zaterdag 7 april 2018
Frank - Loes (TCKO) - Nienke (TCKO) - Wouter (TCKO)

Bij het heerlijke weer van gisteren, moesten we thuis spelen tegen Boshoven 3. Nienke, Loes, Wouter en Frank trokken ten strijde. Met de reeds gespeelde wedstrijd van speeldag 3 op zak, werd met veel animo gestart. Loes en Frank speelden de enkel partijen. De grootste tegenstander was de wind, die recht over de banen stond. Hierdoor was het een beetje tennis met hindernissen. Maar wie dit het beste doet, wint!! De enkels werden deze week allebei gewonnen in 2 sets. dus 2-0 voorsprong.
Hierna startten beide dubbel partijen. De dames wisten dit redelijk snel in 2 sets naar zicht toe te trekken. 3-0. De overwinning is binnen!! De heren moesten echter meer strijd leveren. Helaas werd de super tie-break verloren met 5-10 en daarmee was de stand 3-1.
De laatste partij was de GD. Nienke en Wouter gingen er nog eens goed tegenaan. Ook deze partij werd een super tie-break. MAAR dit keer werd het 11-9 in ons voordeel. Met 4-1 winst, was dit dus weer een superdag!! Op naar speeldag 2 (as zaterdag) als we al om 10.00 uur bij tc Rulec in Heythuysen moeten starten. Succes Kim, Loes, Math en Frank!!
Math 

 

T.V. Leveroy - Tennisclub Maasniel
Zaterdag 24 maart 2018
Kim - Loes (TCKO) - Math - Nienke (TCKO) - Wouter (TCKO)

De eerste stap is gezet! Ons gemengd 4e klasse zaterdag 17+ team heeft zaterdag 24-3 de eerste competitie wedstrijd gespeeld. Bij fantastisch lekker weer werd met zelfgemaakte cake, de tegenstanders van VTC 3 (Venlo) begroet.
Al snel werd gestart met de DE en de HE. Nienke en Wouter trokken ten strijde, tegen de ervaren tegenstanders. Nienke kon in het begin nog tegenstand bieden, maar toen haar opponent gewend was aan onze banen, moest ze helaas toch het onderspit delven.
Ook voor Wouter was de tegenstander een maatje te groot. Dus 0-2 na de eerste 2 partijen.
De HD was voor Wouter revanche. Samen met Math wisten ze deze wedstrijd vrij snel naar hun hand te zetten in 2 snelle sets, stand 1-2.
De DD leek de sleutelpartij te worden op deze dag. Kim en Loes hadden hun handen vol aan de Venlose dames. Maar na een 5-4 achterstand in de eerste set, wisten ze deze toch met 7-5 binnen te slepen, waarna de wedstrijd met een goeie 2e set werd gewonnen, stand 2-2
De GD van Kim en Math was een partij waar met lekker tennis overtuigend werd gewonnen, en hiermee de zege voor vandaag met 3-2 een feit was. TOP!! Met een goed gevoel en gezellig samen gegeten te hebben werd deze eerste wedstrijddag afgesloten en kijken we met veeeeel zin uit naar de volgende speeldag op 7 april. Ook dan wordt er vanaf 14.00 uur in Leveroy gespeeld.
Math