IMG 2724T.V. Leveroy 1 - T.C. Beegden 1
Vrijdag 1 juni 2018
Annemiek - Rini - Frans - Wil - Wim

De laatste wedstrijddag van de voorjaarscompetitie. Nadat we vorig jaar kampioen zijn geworden speelden we dit jaar in de derde klasse. We speelden goede wedstrijden, hebben hier en daar eens een partij ongelukkig verloren, maar we waren nooit helemaal kansloos. Ook nooit met 0-4 verloren. Maar uiteindelijk staan we nog maar op een zesde plaats. Om deze zesde plaats te behouden moeten we vandaag minimaal gelijk spelen. Dit ook nog eens tegen nummer twee, Beegden. Dat zal een lastig karwei worden. Als we zevende of achtste worden, degraderen we. Terug naar de vierde klasse.

De tegenstanders van Beegden waren om 19.15 uur compleet en konden we beginnen aan de dames- en herendubbels. De dames hadden het moeilijk met de snelle ballen van Caroline. In een goede wedstrijd moesten zij de meerdere erkennen in de dames van Beegden.
Wim en Frans kwamen ongelukkig op achterstand maar wisten ondanks een snaarbreuk op een ongelukkig moment de eerste set binnen te halen. De tweede set werd ongelukkig verloren. Mede doordat Frans met zijn reserve racket speelde. De finesse ontbrak, de ballen waren te onnauwkeurig en hij kon niet de normale druk zetten. Ook de supertiebreak ging jammerlijk naar Beegden. Hier had onder normale omstandigheden meer ingezeten.
Na een stuk aardbeien-rabarbertaart moesten we proberen de beide mixpartijen te winnen. Op baan 2 speelden Annemiek en Frans een degelijke partij. De tegenstanders hadden goede slagen, maar Annemiek en Frans wisten daar goed langs te komen. Er werd vooral van Beegder zijde regelmatig een gesprek aangeknoopt. Iets dat de concentratie vooral voor Annemiek niet ten goede kwam. De wedstrijd werd redelijk eenvoudig gewonnen met 6-4 en 6-2.
In de andere mixdubbel speelde Wil i.p.v. Wim, i.v.m. een schouderblessure. Samen met Rini moest Wil het opnemen op baan 1 tegen Chantal en Geert. De eerste set werd gewonnen met 6-2. De tweede set ging met 2-6 naar Beegden. En zoals zo vaak dit seizoen ging de supertiebreak naar Beegden met 5-10. Jammer geen gelijk spel, dus afhankelijk van de resultaten van de andere ploegen.
Ondanks dit verlies, werd het al snel een gezellige avond. En omstreeks 1 uur gingen de gasten naar huis. Na wat natafelen en opruimen kon iedereen om half twee naar huis.
Na het invullen van de uitslagen bleek al snel dat wij laatste zijn geworden. Dit omdat we nooit gewonnen hadden. In deze laatste speelronde heeft Nederweert-Eind de eerste winstpartij geboekt tegen Someren-Heide die bijna de gehele competitie onderaan hebben gestaan. Maar wij hebben verloren van Someren-Heide. Ondanks dat we genoeg punten hadden voor een zesde plaats is het feit, dat wij geen overwinning geboekt hebben, ons fataal geworden. Hiermee is degradatie een feit. Op naar de vierde klasse.
Frans


T.V. Leveroy 1 – Baexem 2
Vrijdag 25 mei 2018
Rini – Debbie – Wim – Wil

Ronde 6 van de competitie en voor de tweede week op rij een derby: Baexem komt naar ons park. Heerlijk zomerweer en lekker om buiten te zitten. Zodra de auto uit Baexem komt aanrijden en de tegenstanders uitstappen herkennen we Erna, Helen, Henk en Joep. Dan weet je al dat het een zware avond gaat worden want ze spelen in een sterke samenstelling.
De krachtverhoudingen worden al snel duidelijk tijdens de dubbelpartijen. Wim en Wil zijn de mindere tegen Henk en Joep. We scoren wel een aantal leuke punten en pakken ook een aantal games. Maar tegen het vele lopen en de druk van Henk in combinatie met het beheerste en mooie spel van Joep hebben we uiteindelijk weinig in te brengen: 2-6 en 2-6.

Gelukkig is het bij de dames andersom en spelen Rini en Debbie een degelijke wedstrijd tegen Erna en Helen. Ze hebben niet het allerbeste spel nodig maar het gaat het vooral om ontregelen en op de juiste momenten de punten maken. Onze dames winnen met 6-4 en 6-2.
Een gelijke stand bij de pauze en even tijd om voor voldoende vocht te zorgen voordat de mixpartijen beginnen. De ene groep fans wordt door de volgende groep vervangen en we hebben helemaal niet te klagen over belangstelling. Debbie en Wim spelen tegen het zeer goed op elkaar ingespeelde echtpaar Erna en Henk. Wim is grotendeels hersteld van zijn schouderblessure van de vorige week, maar kan nog niet alle kracht zetten bij de opslag. Wat volgt is een leuke strijd waarbij de belangrijke punten door Baexem worden gepakt. Het loop- en doorzettingsvermogen is uiteindelijk in hun voordeel en ze beslissen de wedstrijd met 4-6 en 2-6.
Op de andere baan nemen Rini en Wil het op tegen Helen en Joep. Ook hier mooie rally’s, spannende punten en veel strijd. Maar je voelt gewoon dat het koppel uit Baexem sterker is en zodra ze op 5 games komen geven ze de set niet meer uit handen. Wederom geen tiebreak of zelfs supertiebreak maar een degelijke overwinning met 4-6 en 3-6. Hiermee wordt de totaalstand 1-3 en gaat ook deze derby verlopen.
Ze zeggen wel eens “als je wint dan heb je vrienden” en het viel dan ook op dat na de wedstrijden alle Leiverse fans vlot waren vertrokken en dat het aantal bezoekers uit Baoksem juist toenam. Zoals eerder gezegd was en bleef het heerlijk terrasweer. Er werd een meikever gevangen en er werd nagepraat over de jeugdige onbevangenheid van Henk (hij springt tijdens de wedstrijd nog zeer soepel over het hek), wedstrijden van vorige jaren, het werk, fanfares, blessures en nog veel meer. Rond middernacht wordt er afscheid genomen en moet er bij ons nog een potje worden gediscussieerd over wie dit verslag toch zal gaan schrijven. Met een punt erbij blijven we op de 6e plaats in de competitie staan.
Volgende week volgt de laatste wedstijd thuis tegen Beegden.
Wil


T.C. Rulec – T.V. Leveroy

Vrijdag 18 mei 2018
Debbie - Rini - Frans - Wil - Wim

We kunnen de wedstrijd tegen Heitse wel als klassieker betitelen. Al jaren spelen we in voor- en najaar tegen een team van Heitse. En het merendeels van deze ontmoetingen was tegen de tegenstander van vanavond. En zoals dat hoort heeft iedereen zijn eigen herinnering aan een goed of slecht resultaat. Dus vanavond de kans op revanche.
Na een hartelijke ontvangst met koffie, bleek er toch weer iets van gedoe in Heitse. Ook vrij traditioneel. Nu waren de ballen er niet. Na wat gebel, werden de ballen door teamlid Monique afgeleverd.

Er waren vier thuisspelende teams op de beschikbare 6 banen. En wij hadden het voorrecht om op twee banen gelijk te starten. Debbie en Annemiek hadden de vorige ontmoeting in een echte tennisbattle verloren. Helaas was Annemiek vandaag alleen toeschouwster omdat ze kampt met een knieblessure.
Rini zal samen met Debbie de Leiverse kolen uit het vuur moeten halen. Na een gelijk opgaand begin hadden Debbie en Rini de wedstrijd goed onder controle. Bij de stand 4-4 braken ze door de service van Chris, haar eerste service liep niet goed en Debbie en Rini maakten daar goed gebruik van. De servicegame van Debbie werd behouden en zo was de eerste set binnen.
Misschien dat de dames van Heitse hierdoor wat aangeslagen waren, maar zeker is wel dat Debbie en Rini heel goed stonden te spelen. Debbie had de spinballen er goed opzitten en Rini plaatste de ballen prima en wist waar nodig de ballen daar te leggen waar die van Heitse er niet meer bij konden. Waar de eerste set het gevaar van Heitse misschien wel van de netspeler kwam, werd deze de tweede set tactisch omzeilt. Zo werd uiteindelijk de tweede set vrij gemakkelijk gewonnen van Judith en Chris, 2-6.
Bij de mannen bonden Wim en Frans de strijd aan met Allerd en Sander. Wil zou aanvankelijk spelen maar hij was pas later terug i.v.m. andere verplichtingen. Wim en Frans hebben al eerder tegen dit team mooie resultaten geboekt. Gesterkt door dit gegeven werd er stevig gespeeld. De stand in de eerste set ging gelijk op tot 4-4. Bij deze stand waren er zelfs enkele breekpunten voor Leveroy, die niet verzilverd werden. Uiteindelijk ging deze game naar Heitse en werd de volgende game ongelukkig verloren. 6-4 voor Heitse.
Overtuigd van het feit dat er meer mogelijk was geweest werd de tweede set begonnen. Maar met de goede service van Sander en de zware topspin ballen van Allerd kwam Heitse vrij gemakkelijk op 3-1 voor. Leveroy bood goed partij met enkele rake klappen langs de lijn en een mooie cross bal van Wim, maar het mocht de ommekeer niet meer brengen. Na een actie aan de buitenkant van de baan was Frans even duizelig. Na een korte onderbreking kon er verder gespeeld worden, maar om nog aanspraak te maken op de overwinning was te veel gevraagd. 6-2 voor de mannen van Heitse.
Na een korte pauze waar Frans nogal wat suikers naar binnen werkte werd er begonnen aan de mixpartijen. Aangezien Wim een probleem met zijn schouder had en maar één wedstrijd kon spelen, werd besloten dat Frans toch zou starten. Rini en Frans namen het op tegen Chris en Allerd. Beide spelers die graag op tempo spelen. Frans kon beginnen met serveren. Na enkele slechte ballen en een 15-40 achterstand werd met geconcentreerd spel punt voor punt gescoord en werd de game binnengehaald. Hierna was het hek van de dam. Game na game ging naar Leveroy. Harde services van Heitser zijde werden geplaats achterin terug gelegd en hiermee het spel van Heitse ontregeld. De eerste set ging naar Leveroy met 1-6 en de tweede ook vrij eenvoudig met 0-6. Het was een goede partij tennis waarbij de punten nogal eenzijdig naar Leveroy gingen.
Op een andere baan hadden Debbie en Wil al snel een achterstand van 4-1. Hierna kon het Leveroyse duo beter weerstand bieden. Maar voorkomen dat de set verloren ging lukte niet. In de tweede set kwamen ze zelfs voor met 1-2 en 2-3. In de tweede set was het voor iedereen duidelijk dat er ergens iets in de volgorde van serveren niet goed was gegaan. Maar zowel in de wedstrijd als ook in de analyse achteraf bij een goed glas bier kwamen we niet tot een volledige opheldering. Maar uiteindelijk ging ondanks goede weerstand van Debbie en Wil ook de tweede set verloren met 6-3.
De einduitslag van deze klassieker was hiermee 2-2. En iedereen leek hier vrede mee te hebben. Het werd zoals vanouds nog een gezellige avond. De hapjes, wijntjes, drankjes en voor sommigen een glas Erdinger vielen goed in de smaak. Als we meewegen dat we al om kwart voor elf klaar waren met de wedstrijden, was één uur toch nog laat voordat we huiswaarts gingen. Deze competitie spelen we niet bovenaan mee, maar de klassieker gelijk spelen is al heel wat.
FransS.V. Someren-Heide – T.V. Leveroy 

Vrijdag 11 mei 2018
Annemiek - Rini - Wil - Wim 

Op de vrijdag na Hemelvaart een tegenstander waar we nog niet eerder tegen speelden: uit naar Someren-Heide. Een duel uit de kelder van onze klasse want na 3 duels staan we laatste en een na laatste. Daarbij had Someren nog geen punt gehaald, maar dat bleek bij navraag toch vooral te hebben gelegen aan spannende partijen die net verkeerd voor hun uitvielen. Het weer was lekker, het park lag er prima verzorgd bij en we hadden er zin in. Wim was gelukkig hersteld na enkele wedstrijden afwezigheid vanwege een blessure. 

De Heren Dubbel werd gespeeld door Wim en Wil tegen Hein en Rob. Someren begon overrompelend en voordat we het wisten stonden we al 4-0 achter. Helaas bleek dat niet op geluk te zijn gebaseerd, want de heren van Someren gingen daarna zelfs nog beter spelen. Met mooie wegdraaiende effectballen en goede variaties hadden ze geen enkel medelijden met ons. Na 6-0 in de eerste set ging het in de 2e set weer zo verder en konden we zelfs de eer niet redden: wederom 6-0. Teveel uitgerust, stiekem een beetje onderschatting of toch het wennen aan kunstgras in combinatie met Tretorn ballen, we weten nog steeds niet wat ons is overkomen… 

Gelukkig hadden onze dames minder moeite met wennen en ging inmiddels hun eerste set met 2-6 naar onze kant. En konden wij mannen vanaf de kant toekijken hoe de 2e set een stuk gelijker opging. Rini en Annemiek waren met serveren begonnen en aangezien ze hun opslag hielden kwamen ze steeds op voorsprong. Maar vervolgens hielden Anke en Marjolein ook hun opslag en werd het weer gelijk. Dit ging door tot 4-5 in het voordeel van Leveroy. Opeens vielen enkele ballen goed, profiteerden onze dames van enkele foutjes van de tegenstander en werd de set met 4-6 beslist en daarmee de partij gewonnen.

Rob was na de HD klaar en zijn plaats in de mix-partijen werd overgenomen door Willy. Hij speelde met Anke tegen Rini en Wim. Willy was snel op niveau en de eerste set ging met 6-1 naar Someren. Gelukkig draaide het spel in de 2e set en kwam onze mix op een 1-4 voorsprong. Een verrassing (en een super tiebreak) leek in de lucht te hangen. Maar daar was Someren het niet mee eens en het spel ging over en weer. Na een mega-lange game (Rini kreeg een “dikke arm” van het vele opslaan) sprokkelden ze de puntjes bij elkaar en wonnen Anke en Willy uiteindelijk met 6-4 ook de tweede set en de partij. 

Ondertussen waren Annemiek en Wil op de andere baan de mix tegen Marjolein en Hein begonnen. Dit werd een spannende en gelijk opgaande partij. Wij hadden een prima start met 0-3 maar daarna kwam Someren weer terug in de set. Ook een 4-5 voorsprong voor ons en enkele setpunten waren niet voldoende voor setwinst. Hein paste zijn tactiek aan en we verloren de eerste set uiteindelijk met 7-5. Ook in de 2e set kwamen we met 4-5 voor te staan. Deze keer konden we de set wel winnen en was een super tiebreak nodig om de wedstrijd te beslissen. In de pauze hadden we al begrepen dat Someren-Heide dit jaar hiermee geen succes had gehad. Maar ook die ban werd vanavond gebroken en ze trokken de tiebreak met 10-2 naar zich toe.

Hiermee mogen ze in totaal 3 punten op hun saldo bijschrijven en heeft de avond ons slechts 1 punt opgeleverd. Omdat in onze poule iedereen heel dicht bij elkaar staat zijn we hiermee toch een plaats gestegen en staan we voorlopig op de 6e plaats na 4 speelronden. 

Vervolgens is de avond binnen voortgezet. De zojuist gerenoveerde douches zijn goedgekeurd en deze Brabanders wisten zelfs hoe ze een Sjoes moesten klaarmaken. Rond 1 uur hebben we afscheid genomen en weer via Nederweert terug naar huis gereden. Wederom een gezellige en geslaagde avond. En een team dat we graag weer eens tegen willen komen in een volgende competitie. Hopelijk dan eens op onze banen…
Wil

 

 

T.V. Leveroy - T.C. Boshoven
Vrijdag 20 april 2018
Debbie - Rini - Frans - Wil

Het was een prachtige lentedag. Zesentwintig graden, een licht briesje dat niet hinderde in het spel en een stralende zon. Het beloofde een prachtige tennisavond te worden.
Onze tegenstander had aangekondigd dat ze later kwamen. Toen wisten ze nog niet eens dat ze ook nog problemen zouden krijgen met het vinden van de juiste toegang tot het sportpark.
Uiteindelijk waren ze tien over zeven aanwezig en bleek al snel dat het een gezellig team was. Gauw genoeg werd begonnen aan de dubbels.

Rini en Debbie wonnen vrij gemakkelijk hun partij. Maar zo gemakkelijk als de uitslag doet vermoeden was het niet. 6-1 en 6-2. Er werden goede rally’s gespeeld met het verschil dat de Leiverse meiden duidelijk minder fouten maakten.
Bij de mannen ging het heel wat moeizamer. Wil en Frans kwamen 2-0 voor maar het werd ook weer 2-2. Zo kwamen ze iedere keer 2 games voor en werd het weer gelijk. Uiteindelijk hadden ze het voordeel van de service volgorde. Bij 4-4 werden weer 2 games gewonnen en was de set binnen.
Deze set werd vooral ook gewonnen doordat Jeroen niet best stond te serveren.
De tweede set werd de service volgorde gewijzigd door de Weertenaren. Bart die uitstekend stond te spelen, begon en het eerdere voordeel was hiermee verdwenen. Zo ging het aanvankelijk gelijk op en kwamen Bart en Jeroen zelfs met 5-4 voor. Maar door rustig en degelijk spel, met prachtige rally’s, konden Wil en Frans de tweede set toch nog binnenhalen met 7-5. Tegen deze tegenstanders een prachtig resultaat.
Iedereen was met dit weer wel aan een drankje toe. Dit was snel genuttigd en er kon aan de mixpartijen begonnen worden.
Rini en Wil kwamen met 0-5 achter. Maar toen werd het roer omgegooid en kon er zelfs nog een tiebreak gespeeld worden. Helaas werd deze met een spannend score verloop met 7-9 verloren.
De tweede set daarentegen werd met goed spel gewonnen met 6-4. De supertiebreak moest uitsluitsel geven. Ook hier was het weer erg spannend. Maar vanaf 4-5 heeft het Leveroyse duo niet meer voor gestaan en werd de supertiebreak in goede rally’s uiteindelijk verloren met 7-10.
Op baan 1 stonden Debbie en Frans in het begin van de wedstrijd goed te spelen en ging de wedstrijd gelijk op. Uiteindelijk moest een tiebreak de beslissing brengen in de eerste set. Deze werd door onnodige fouten veel te gemakkelijk afgegeven met 2-7.
De tweede set werd met 6-2 gewonnen. Hier doet de uitslag vermoeden dat het eenvoudig ging. Er werden minder fouten gemaakt maar er waren diverse games die meer dan 6 keer over deuce gingen.
Ook hier moest de supertiebreak uitsluitsel geven over de winst. 
De stand ging volledig gelijk op. Op de stand van 8-7 met service voor Frans waren er goede mogelijkheden voor winst. Beide ballen werden goed opgevangen en met wat ongeluk gingen beide punten naar Rosalie en Bart. Dat leverde hun het eerste matchpunt op dat ze gretig verzilverden.
Helaas. Hiermee was de totale wedstrijd in 2-2 geëindigd. 
Jammer voor Leveroy. Er had een overwinning ingezeten. Maar tegen deze uitstekende tegenstander geen schande om gelijk te spelen.
De Leveroyse spelers bleven niet lang in de teleurstelling hangen. En onder het genot van overvloedige hartige hapjes en een goed drankje werd het een gezellige avond met de Boshovenaren. Om 1.30 uur werden de financiële zaken afgehandeld en konden de Weertenaren tevreden naar huis. Het was erg gezellig op en langs de baan. Het werd een prachtige tennisavond.
Frans


E9 (Maasbracht) - T.V. Leveroy

Vrijdag 13 april 2018
Annemiek – Debbie – Frans - Wil

Wim was de avond voor deze competitieronde geblesseerd geraakt in de frikandellencompetitie. De blessure was zo ernstig dat spelen niet mogelijk was. Ondanks zijn blessure haalde Wim de andere teamleden op. Wil was zijn vervanger en had al een lange dag achter de rug met veel reizen. Maar hij wilde maar wat graag invallen. 
Op weg naar Maasbracht kwamen de herinneringen terug van vorige ontmoetingen. Niet dat iedereen het nog even scherp voor ogen had, maar uiteindelijk konden we een heleboel terug halen. Vooral de lage zit en de vele tomaatjes die Annemiek gegeten had zaten nog goed in het geheugen. Na een hartelijke ontvangst bleek dat er twee invallers meededen. Dat kan van alles betekenen. Hebben ze invallers van gelijk niveau kunnen vinden of moeten we nu in één keer tegen de top van Maasbracht? 

In de herendubbel konden Wil en Frans redelijk bijbenen. Nadat iedereen een servicebeurt had gehad stond het 2-2. Maar in het tweede gedeelte van de eerste set, maar eigenlijk ook in de tweede set, bleek dat de heren van Maasbracht beter waren. Door nog wat te variëren in korte en lange ballen konden ze nog wat punten pakken. En ook een enkele game waarbij ze de snelheid helemaal uit het spel haalden, scoorden ze. Maar over het algemeen bleek het Maasbrachtse duo een maatje te groot. Het werd uiteindelijk 6-3 en 6-2.
De dames van Leveroy begonnen niet goed. Al snel stonden ze achter en verloren de eerste set met 6-2. De tweede set zetten Debbie en Annemiek aan. Ze kwamen voor met 5-1. Helaas kwam Maasbracht nog terug naar 5-3 maar daar maakten Leveroy toch een eind aan de tweede set. Een supertiebreak moest de beslissing brengen. De gehele tiebreak ging gelijk op. Met veel geduld werden lange tactische rallies gespeeld. Dan stond de één en dan de ander een puntje voor. Op het laatst leek Leveroy bij de stand 9-8 voor Leveroy de pot voor het grijpen te hebben. Maar door te voorzichtig spel werd het 9-9. Door dezelfde voorzichtigheid werden ook de volgende twee punten verspeeld aan Maasbracht. Maasbracht ging er met de winst vandoor. Hiermee werd het helaas 2-0 voor Maasbracht.
Na een door een ijverige Pauline gebakken lekkernij, konden we aan de mixpartijen beginnen. Wil en Debbie moesten het opnemen tegen Pauline en Joost. Beiden waren vaste spelers in dit team. Na een aanvankelijke snelle achterstand van 3-0 kwam het Leveroyse duo terug in de wedstrijd. Ondanks het Leveroyse verweer werd de set met 6-4 verloren. De tweede set werd helaas te snel beslist door Maasbracht. Met 6-1 werd verloren. Wil speelde naar eigen zeggen zijn slechtste wedstrijd. Maar dat is na zo ’n vermoeiende en lange dag niet verwonderlijk.
Op baan twee was een echt tennisgevecht begonnen tussen Annemiek en Frans en de Maasbrachtse Hanny en Sven. Na een goede eerste set van Annemiek en Frans die met 6-2 gewonnen was, werd de tweede set een moeizame strijd. Na een achterstand van 0-2 kwam het duo uit Leveroy terug tot 3-2. Hierna werd de voorsprong met veel strijd en tactische rallies behouden tot 5-4. Helaas kwamen de tegenstanders terug en werd zelfs met de opslag van Hanny voor de set geserveerd op 5-6. Gelukkig kon er een tiebreak uitgesleept worden. In deze tiebreak kwam Leveroy voor met 5-2. Helaas kwam de tegenstander terug tot 5-4. Maar door de druk erop te houden werden er toch twee fouten afgedwongen waardoor Leveroy met 7-4 de tiebreak en daarmee de tweede set en de partij won.
Uiteindelijk de totale wedstrijd met 3-1 verloren. Meer dan 2-2 had er niet ingezeten op deze vrijdag de dertiende. De invallers van Maasbracht waren zeker niet minder dan hun eigen spelers. En Maasbracht is één van de ploegen die voor het kampioenschap zal gaan.
Na de wedstrijden werden we getrakteerd op heerlijke snackspiezen en moest Annemiek het doen zonder de tomaatjes waarvan ze de vorige keer zo had genoten. Om ca. 0:30 uur gingen we huiswaarts en werd een mooie tennisavond afgesloten. Wim heeft ons allemaal thuis afgezet. Hopelijk kan hij weer spoedig meedoen.
Frans


T.V. Leveroy - T.C. Eynderveld
Vrijdag 6 april 2018
Annemiek - Rini - Wil - Wim 

Onder het motto; beter laat dan nooit, hier ook nog het verslag van het mix-team op vrijdagavond.
Ook voor ons team, bestaande uit Wim, Frans, Wil, Annemiek, Debbie en ik zei de gek, is de competitie van start gegaan. Voor het eerst in mijn carrière hebben we, voorafgaand aan de competitie, een teamtraining gevolgd. Onder het deskundige oog van Natascha hebben we donderdag een uurtje  onderling "gespard". Het goede nieuws was dat we geen heel gekke dingen deden en het tactisch vrij goed stond. Het minder goede nieuws; dat hier dus waarschijnlijk niet veel winst meer te behalen valt. Toch was het leuk om al even met het team op te warmen.

Op vrijdag stond de thuiswedstrijd tegen het Eynderveld (die van D'indj) op de kalender. Het waren grotendeels dezelfde spelers als waar we het vorig voorjaar tegen gespeeld hadden dus de kennismaking was bijna overbodig. Waar de 2 dames beide wedstrijden zouden spelen werd er al aangegeven dat ze vooral "halve" mannen hadden en dat alleen Carl 2 wedstrijden kon spelen. Ook de thuisblijvende mannen werden als half betiteld (what's new...,het sterke geslacht.., en zo meer zijn weer eens van toepassing...)

Toen we op de baan stonden was er van het voorspelde lenteweer totaal geen sprake. Het was meer een tropische orkaan (overdrijven is ook een vak) die ons parten speelde. Waar Annemiek en Rini voortvarend van start gingen (binnen no-time was de 1e set binnen met 6-1), ging het bij de mannen een stuk moeizamer. Zij kregen met dezelfde cijfers om de oren, 1-6 dus.

Annemiek en Rini konden helaas hun goede spel niet voortzetten. De Eindse dames kwamen beter in hun spel en enkele ballen vielen net verkeerd (door die vervelende wind natuurlijk...) 2-6. Het werd tijd om zich te herpakken, concentreren en minder fouten maken. Gelukkig lukte dat in de supertiebreak en kwam de winst niet meer in gevaar, 10-6. De eerste punten zaten in de pocket.

Bij de mannen op de andere baan liep de 2e set gelukkig iets anders dan de 1e. Of het nu kwam omdat Peter zijn volle 50% al verschoten had of dat de Leiverse mannen beter gingen spelen weet ik niet maar het kwam wel tot een tie-break. Hierin waren de Eindenaren/Einderse/Eindse mannen(?) koelbloedig; 2-7. Dus gingen deze punten naar het Eynderveld. Tijd voor een drankje en een hapje.

Na een korte onderbreking gingen we weer de wind in. Hoewel deze iets was gaan liggen was deze toch nog hinderlijk aanwezig. Wim en Rini namen het op tegen Sandra en Lambert (weer een "halve") en Annemiek en Wil gingen tegen Marjo en Charl hun partij spelen.

Annemiek en Wil hadden het erg moeilijk met hun tegenspelers. We hadden dan wel een teamtraining gehad maar dat kon niet baten, 2-6. De 2e leek het spannender maar werd toch met 5-7 verloren.

Op baan 2 ging het Wim en Rini beter af. Vooral in de eerste set was Wim op z'n allerbest. Hij rende en sloeg als in zijn beste jaren. De set ging dan ook soepeltjes onze kant op; 6-3. Misschien door concentratie-, conditie- of een ander gebrek werd de 2e set een hele lastige. We kwamen  4-0 en 5-1 achter. Daarna kwam het herstel tot 5-3. Helaas maakte een uiterste poging een (lob)bal te raken Lambert fataal. Zijn schouder speelde ernstig op en waar hij nog hoopte door te kunnen gaan moest hij toch de wedstrijd staken, helaas. 

Zo werden de punten eerlijk verdeeld en hebben al die halve (en hele) van Eind, na een afzakkertje in de kantine, toch 2 punten mee naar huis kunnen nemen. 

Rini